VALİLİK DEVREYE GİRDİ

2 Nisan 2024

Düzce’deki bazı basın organları ve sosyal medyada “kreşte şok skandal” haberleri üzerine valilik devreye girdi. Düzce Valiliği’nden yapılan basın açıklamasında bahse konu taraflarla görüşmelerin yapıldığı, elde edilebilen bilgi ve belgeler üzerinden ön tetkiklerin gerçekleştirildiği ve adli soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

Düzce’de bulunan bir kreş üzerinden ortaya çıkan çirkin iddialar üzerine bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan “kreşte şok skandal” haberleri ile ilgili Düzce Valiliği’nden basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bahsi geçen konu ile ilgili ihbar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze ulaştığı andan itibaren söz konusu kuruluşa gidilerek Özel Kreş Ve Gündüz Bakımevleri İle Özel Çocuk Kulüplerinin Kuruluş ve İşleyiş Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında oluşturulan sorumlu denetim komisyonunca kuruluş incelemeye alınarak, taraflarla görüşmeler yapılmış, elde edilebilen bilgi ve belgeler üzerinden ön tetkikler gerçekleştirilmiştir.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde konunun hassasiyetine binaen söz konusu olaya ilişkin derhal idari soruşturma başlatılmıştır.

Ayrıca haberde mağdur olduğu bildirilen çocuğumuzun velisi tarafından şikâyette bulunulduğu ve konu ile ilgili adli soruşturmanın da başlatıldığı öğrenilmiştir.

Haberde yer alan tüm iddialar hassasiyetle incelenmekte olup gelişmeler bilahare kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Kaynak: h6medya 

25 0