VALİ DR. HÜLYA KAYA’DAN ÖNEMLİ KARİYER TAVSİYELERİ

16 Mayıs 2024

DÜFest 2024 kapsamında düzenlenen "Sağlık Sektöründen Mülki Amirliğe Bir Başarı Öyküsü: Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya" başlıklı söyleşide konuşan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, hemşirelikten valiliğe uzanan meslek hayatındaki tecrübe ve deneyimleri öğrenciler ile paylaştı. Öğrenme isteğinin hiç bitmediğini dile getiren Vali Kaya, yabancı dil öğrenme ve geliştirmenin önemine de dikkat çekti.

Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından DÜFest 2024 kapsamında düzenlenen "Sağlık Sektöründen Mülki Amirliğe Bir Başarı Öyküsü: Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya" başlıklı söyleşide Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, öğrencilerle bir araya geldi.

Programa; Düzce Valisi Selçuk Aslan, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ile protokol üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

“Paylaşacağı değerli bilgi ve tecrübeler ile öğrencilerimiz daha donanımlı bireyler olacak”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce Valisi Selçuk Aslan ve Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. Dr. Hülya Kaya'nın kamu hizmetinde gösterdiği başarılı kariyeri ve topluma katkılarıyla tanındığını belirten Rektör Sözbir, kendisinin paylaşacağı değerli bilgi ve tecrübelerinden faydalanacak öğrencilerin daha donanımlı bireyler olacağına inandığını söyleyerek Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya'ya teşekkür etti.

Hemşirelikten valiliğe bir başarı öyküsü…

Moderatörlüğünü Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Akif Çarkçı'nın üstlendiği söyleşide Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, eğitim ve kariyer hayatından söz ederek hemşirelik ile meslek hayatına başladığını ifade etti. Hemşirelikten kaymakamlığa ve valiliğe geçiş süresinde yaşadığı tecrübeleri paylaşan Kaya, öğrenme istediğinin hiç bitmediğini ve yaptığı işlerin üzerine yeni şeyler katmak istediğini dile getirdi. Lisans eğitimi sonrası lisans üstü eğitim de aldığını söyleyen Dr. Hülya Kaya, yabancı dil öğrenmenin ve geliştirmenin önemi üzerinde durdu.

“Milletten en fazla dua alınan mesleklerin başında geliyor”

Söyleşide Düzce Valisi Selçuk Aslan ise, kaymakamlıktan valiliğe uzanan mesleki yaşamında yaşadığı deneyimler, gösterdiği hizmetler ve edindiği birikimleri öğrencilerimize aktardı. Valilik ve kaymakamlığın itibarlı ve kariyerli meslek olduğunu, milletten en fazla dua alan mesleklerin başında geldiğini dile getiren Selçuk Aslan, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak sözlerini sonlandırdı.

Program, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Düzce Valisi Selçuk Aslan'a hediye takdiminin ardından sona erdi.

Kaynak: h6medya 

22 0