VALİ ASLAN’DAN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

14 Mart 2024

Düzce Valisi Selçuk Aslan 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutladı. Bir canı kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmak gibi olduğunu bilen sağlık çalışanlarının gece gündüz fedakarca çalıştığına dikkat çeken Vali Aslan, “Sağlık çalışanlarımızın değerli hizmetleri için içten bir minnet duymaktayız” dedi.

Her yıl 14 Mart’ta kutlanan, ülke genelindeki doktorların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günü olan Tıp Bayramı münasebetiyle Düzce Valisi Selçuk Aslan bir mesaj yayımladı.

Vali Aslan mesajında, “Bir toplumun gelişmesi ve refahı için kaliteli bir sağlık sistemi olmazsa olmazdır” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde, devletimiz ve Sağlık Bakanlığımızın liderliğinde hayata geçirilen modern hastaneler ve sağlık hizmetleri, değerli sağlık çalışanlarımızın fedakâr çalışmalarıyla bir araya gelerek ülkemizi sağlık alanında önemli bir konuma taşımaktadır.”

“Sağlık çalışanlarımızın değerli hizmetleri için içten bir minnet duymaktayız”

“’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hareket eden devletimiz, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızla birlikte insan hayatının kıymetini her zaman en üst düzeyde tutmaktadır. Onlar, bir canı kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmakla müsavi olduğunu bildikleri için, gündüz ve gece fark etmeksizin fedakârca çalışmaktadırlar. Sağlık çalışanlarımızın değerli hizmetleri için içten bir minnet duymaktayız.

“Sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek diliyorum”

Bu vesileyle, ülkemizde tıp eğitiminin yıldönümünde 1919’da işgal altındaki İstanbul’da, mekteb-i tıbbiye öğrencilerinin Tıbbiyeli Hikmet önderliğindeki vatanperver davranışlarını saygıyla yâd ederken; insani değerleri her zaman önde tutan, çetin şartlarda bile özveriyle görev yapan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor; sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek diliyorum.”

Kaynak: h6medya 

32 0