UYGULAMA KADININ HAYATINI KURTARDI

17 Şubat 2024

Kadın Acil Destek Hattı (KADES)’ten gelen bir ihbarı değerlendiren Düzce Emniyet’i elinde lehim makinesiyle eve zorla girmeye çalışan şahsı yakaladı. Şahıs, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen, şiddete maruz kalan veya maruz kalma ihtimali olan kadınlar, ihbarlarını Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) üzerinden tek tuşla güvenlik güçlerine ulaştırılabiliyor.

Bu kapsamda KADES üzerinden gelen bir ihbarı değerlendiren Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekibi geçtiğimiz 15 Şubat tarihinde sabah saat 07:20 sularında il merkezinde bulunan bir ikamete intikal etti.

Elinde lehim makinasıyla balkon kapısını zorlayarak evin içerisine girmeye çalışan şüpheli suça konu eşyalarla (3 adet bıçak, 1 adet falçata, 1 çift plastik eldiven ve çeşitli tamir- tadilat aletleri) birlikte yakalandı.

Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda şüpheli, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ten tahkikat başlatılması sonrası 16 şubat Cuma günü sevk edildiği makamlarca tutuklandı.

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekip ve personellerimiz tarafından huzur ve güvenin sağlanması amacıyla, suç ve suçlularla mücadelemiz her daim 7/24 kararlılıkla devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: h6medya 

55 0