UMKE TÜM AFET VE DURUMLARA HAZIR

29 Mayıs 2024

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi Koordinasyonunda 2024 yılı faaliyet planı kapsamında temel UMKE eğitim ve tatbikatı gerçekleştirildi.

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi Koordinasyonunda 20-24 Mayıs tarihleri arasında Gümüşova’da düzenlenen ve Düzce’deki sağlık kurumlarında görevli doktor, paramedik, hemşire, sağlık memuru ve sağlık teknikerlerinin katıldığı eğitim programında alanında uzman eğitmenler tarafından gönüllü katılımcılara “Temel yaşam desteği, arrest yönetimi, sistem travmaları, crush sendromu, start triyajı, taşıma teknikleri, kısıtlı alanda travmalı hastaya yaklaşım, temel kampçılık, acil müdahale aracı ve acil müdahale ünitesi kurulumu ve çalışmasına yönelik” eğitim ve tatbikatı gerçekleştirildi.

4 gün boyunca verilen eğitimde tüm bilgiler alanda uygulamalı olarak pekiştirildi. Gönüllüler, afetlere müdahale potansiyelinin arttırılabilmesi adına doğada yön bulma ve oryantiring eğitimi, vaka simülasyonlar, arama kurtarma teknikleri ve psikososyal destek gibi konularda da pratik deneyimler kazandı.

Temel UMKE eğitim ve tatbikatını tamamlayan gönüllü katılımcılara sertifikaları verilerek UMKE Ailesine hoş geldin, denildi.

Kaynak: h6medya 

14 0