TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

16 Nisan 2024

Turizm bilincini geliştirip yaygınlaştırmak ve iç turizmi canlandırmak amacıyla bu yıl 48.'si düzenlenen Turizm Haftası kutlamaları başladı. Düzce Belediyesi Meydanı’ndan kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler Anıtpark Meydanı’nda çeşitli faaliyetlerle devam etti.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl 48.’si düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri bugün itibariyle başladı. Etkinlikler kapsamında, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan, Gölyaka Belediye Başkanı Muzaffer Coşkun, Düzce protokolü, ilimizde faaliyet gösteren turizm sektörü temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla Düzce Belediyesi Bando Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Anıt Park Meydanı’na kadar süren kortej yürüyüşü sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile başlayan açılış programı, Yetmişlik Delikanlılar Azar Grubu ve 23 Nisan İlkokulu Halk Oyunları gösterileri, Somut Olmayan Kültürel Miras sergisiyle devam etti.

Tarihi, denizi, akarsuları, şelaleleri, gölleri, yaylaları, mağaraları, rafting turları, doğa yürüyüşleri ve lezzetli yöresel yemekleriyle ilimizin tanıtımına hizmet veren başta tüm turizm sektörleri çalışanları olmak üzere tüm Düzceliler’in "Turizm Haftası" kutlandı.

Kaynak: h6medya 

22 0