SEÇİM YAKLAŞIRKEN ALELADE AÇILDI

23 Şubat 2024

Aziziye Mahallesi’nde bulunan eski pazaryerinin yıkılması sebebiyle tuhafiye ve giyim eşyası satan pazarcı esnafı 15 Temmuz Şehitleri Parkı’nda tezgah açacak. Adeta üvey evlat muamelesi gören esnafın mevcut durumlarının iyileştirilmesi ve kendilerine kalıcı bir yer gösterilmesi gerekiyor.

Düzce Merkez Aziziye’de 20 küsür yılı aşkın hizmet veren kapalı pazaryeri, geçtiğimiz günlerde Düzce Belediyesi tarafından mevcut yerinden kaldırılıp yeni yapılan yerine taşınmıştı. Fakat alanın yetersiz olması nedeniyle pazarcı esnafını ikiye bölen proje hem esnafı hem da vatandaşları mağdur etti.

Dün görkemli bir açılışla 1.etabının açılışı yapılan kapalı pazaryerine sadece sebze-meyve satan pazarcılar taşınırken, giyim eşyası satan esnaf mevcut yerinde atıl olarak kalan pazaryerinde bir süre daha kalmak zorunda bırakıldı. 

Soğuk havalarda ısınmada ve tezgahlarını açmakta zorlanan esnaf durumlarının ne olacağını bilemeden tezgahlarını açıp kapattı.

Kapalı pazaryeri 2.etap projesinin ne zaman yapılacağı bilinmezken, belediye bu sefer de mevcut pazaryerinin yıkılması sebebiyle tuhafiye ve giyim satan esnafı Kültür Mahallesi’nde bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkı’na yerleştirdi.

Bir oraya bir buraya savrulan esnaf bu duruma tepki gösterirken, mevcut durumlarına biran önce çözüm bulunmasını istiyor.

Kaynak: h6medya 

46 0