SANCAĞI YENİDEN TESLİM ALDI

1 Nisan 2024

Düzce tarihinin en heyecanlı seçiminin yaşandığı dün sandık başına giden seçmen, Düzceli bir adaydan vazgeçmeyerek AK Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü’ye sancağı yeniden teslim etti. Özellikle adayın ünlü bir isim olması nedeniyle büyük umutlarla seçime giren Yeniden Refah Partisi ise umduğunu bulamadı.

Düzce’de dün, tarihin en heyecanlı seçim yarışlarından biri yaşandı… Sabah saat 8.00 itibariyle sandığa gitmeye başlayan seçmen için oy kullanma işlemi 17.00 itibariyle sona erdi. Tüm Türkiye’de nefeslerin tutulduğu seçim sonuçları için oy sayım işlemine geçilmesinin ardından seçim yasağının kalkması ile birlikte sonuçlar da açıklanmaya başladı.

Düzce’de resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 40,22 ile yarışı mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü kazandı. Belediye meclisinin ise yüzde 39.37 ile büyük çoğunluğunu AK Parti’nin takip ettiği seçimde Özlü’yü, yüzde 29,77 oy oranı ile Yeniden Refah Partisi Adayı Davut Güloğlu takip etti.

Seçim yarışında CHP’ye önemli bir ivme kazandıran Belediye Başkan Adayı Sedat Çelikel, yüzde 13.37 oyu alarak 3.parti oldu. Mehmet Keleş ile umduğunu bulamayan İYİ Parti ise yüzde 6,13 oy alarak 4.parti olurken; MHP Adayı Yılmaz Eser yüzde 4.09 ile Düzce’de 5.parti oldu.

Kaynak: h6medya 

22 0