RAMAZANDA DENETİMLER SIKLAŞTI

12 Mart 2024

Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı gıda kontrol görevlileri Ramazan ayında gıda denetimlerini sıklaştırdı.

Ramazan ayında vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak amacıyla Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri il genelinde gıda güvenliğini arttırdı.

Müdürlüğe bağlı gıda kontrol görevlileri market market gezip reyonlardaki ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol edip özellikle ramazan kolisi, hurma ve bayram şekerlemelerinin satışa sunulduğu gıda işyerleri gıda güvenilirliği bakımından denetlendi.

Ekipler gıda üretimi yapan noktalarda özellikle terazi ve hijyen üzerinde yoğunlaşarak mamullerin daha sağlıklı ve temiz koşullarda üretilmesi için denetimlerini gerçekleştirdi.

Öte yandan gıda kontrol görevlileri imalathanelerin mutfaklarına, kullandıkları malzemelerin tarihlerine, ürünlerin gramajlarına, çalışanların kılık kıyafet ve kişisel temizliklerine de dikkat ediyor. 

Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun ise bilinçli tüketici olmak noktasında tüm vatandaşları gönüllü birer gıda denetçisi olmaya devam etti.

Özellikle açıkta, ambalajsız, etiketsiz,  üreticisi, markası, kayıt veya onay numarası belirsiz  gıda, sağlık amblemsiz tavuk eti,  damgasız kırmızı et, etiketinde belirtilen koşullarda muhafaza edilmeden satışa sunulan ürünleri satın almamalarını, ambalajlarının sağlam ve şişmemiş, son tüketim tarihlerinin geçmemiş  ve doğal renk, tat ve kokusunun değişmemiş yani bozulmamış olmasına dikkatle  etmelerini ve gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini;  ALO 174 veya 0501 174 0 174 Whatsapp  gıda ihbar hatlarına bildirmeleri istendi.

Kaynak: h6medya 

40 0