ÖZLÜ’DEN “SOKAK HAYVANLARI YASA TASARISI” AÇIKLAMASI

30 Mayıs 2024

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, son zamanlarda gündemde olan sokak hayvanları yasa tasarısına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Belediyeler 5199 ve 7332 sayılı kanunlarda yer alan görevlerini tam olarak yapmış olsalardı bugün gündemde böyle bir sorun olmazdı” ifadelerinde bulundu.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü sosyal medya hesabından meclis gündeminde olan sokak hayvanları yasa tasarısına ilişkin bir açıklama yaptı.

Özellikle sokak hayvanlarına olan ilgi ve sevgisi ile bilinen Başkan Özlü, dün TBMM’de Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nu ziyaret edip “Sokak Hayvanları sorunu, Çözüm Önerileri” başlıklı bir sunum yaptığını belirtti.

Yenişehirlioğlu’na misafirperverliği için teşekkür eden Özlü, “Bu sorunla ilgili kamuoyunun ve tüm kesimlerin hassasiyetini mutlaka dikkate almak gerektiğini düşünüyorum. Sorun yasalarda degil, uygulamalarda. Bu anlamda TBMM, biri 2004 diğeri 2021 yıllarında olmak üzere iki defa görevini yapmış” ifadelerinde bulundu.

Ayrıca bu sorunun gündemde olmasının en büyük sebebinin belediyeler olduğunu belirten Başkan Özlü, “Belediyeler 5199 ve 7332 sayılı kanunlarda yer alan görevlerini tam olarak yapmış olsalardı bugün gündemde böyle bir sorun olmazdı” dedi.

Kaynak: h6medya 

9 0