MUHALEFETİN ‘ŞEFFAFLIK’ ELEŞTİRİLERİNE KULAK VERDİ

25 Nisan 2024

Düzce Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, belediyenin alacağının, borçlarından daha fazla olduğunu açıkladı. 190 milyon TL borcu olduğunu bildiren Düzce Belediyesi, 245 milyon TL vadesi geçmiş alacağı olduğunu duyurarak vatandaşları borçlarını ödemeye çağırdı.

Düzce Belediyesi’nde yerel seçimlerin ardından daha şeffaf bir yönetim süreci işlemeye başladı. Muhalefetin seçim yarışında, ilk döneminin şeffaf olmadığı ve kapalı bir yönetim anlayışı olduğu konusunda eleştirdiği Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bu döneminde farklı bir strateji kullanmaya başladı.

Seçimlerin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen muhalefetin eleştirilerini dikkate aldığı gözlerden kaçmayan Başkan Özlü, belediyenin borç ve alacaklarını kalem kalem olmasa da kamuoyu ile paylaştı.

“Vadesi geçmiş 245 milyon TL alacak var”

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden gelen bilgiye göre Düzce Belediyesi’nin alacaklı olduğu birçok kalemde daha önce yapılandırmadan faydalanarak belli taksitlerle ödeneceği taahhüt edilmiş, ödenmemiş ya da hiç ödeme yapılmamış ve vadesi geçmiş 245 Milyon TL alacağı olduğu öğrenildi.

“Kurumumuzun 190 milyon TL borcu bulunmaktadır”

Yapılan açıklamada vatandaşları da borçların ödemeye davet eden Düzce Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, şu ifadelere yer verdi: 

“Kurumumuzun bugün itibari ile ödemesi gereken toplam borç miktarı olan 190 Milyon TL’den yaklaşık %30 daha fazladır.

Düzce Belediyesi’nin alacak kalemleri; Emlak Vergisi, Su Tahsilat Borcu, Çevre Temizlik Vergisi, Vergi Affı Borcu ve Genel Borçlardan oluşmaktadır. 

Borçlarını zamanında ödeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyor; yerel hizmetlerimizin kaynağını oluşturan alacaklarımız konusunda tüm vatandaşlarımızı daha hassas olmaya ve borçlarını zamanında ödemeye davet ediyoruz.”

Kaynak: h6medya 

16 0