MOBİL TARAMA ARACI YIĞILCA’DA

27 Şubat 2024

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ekipleri tarafından bu kez Yığılca'daki vatandaşları bilinçlendirme adına eğitimler verildi.

Kanserin erken evrede teşhisinde iyileşme için en iyi şansı sağlıyor. Bu kapsamda Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Birimi çalışanları ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek vatandaşlara eğitimler veriliyor.

Ekipler tarafından Yığılca İlçe Devlet Hastanesi bahçesine kurulan Mobil Tarama aracıyla, kanserinin risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri konularında bilgiler verilip, kanserden korunacak sağlıklı yaşam koşullarına yönlendirmek ve kanser taraması yapmak amacıyla Yığılcalı vatandaşlara bilgilendirmede bulunuldu.

İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz; “Amacımız toplumda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalar yaparak halkımızı bilinçlendirmek ve hastalığa erken tanı koyup erken tedaviye başlayarak, kansere bağlı ölümleri azaltmak” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: h6medya 

43 0