MOBİL KANSER TARAMA ARACI KAYNAŞLI’DA

21 Mayıs 2024

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından Düzce’nin her köşesine giden mobil kanser tırı Kaynaşlı İlçe Devlet Hastanesi bahçesinde vatandaşlara kanser taraması yaptı.

"Erken teşhis hayat kurtarır” mottosu ile kanserin erken teşhisi noktasında vatandaşları bilgilendirmek adına çalışmalarını sürdüren Mobil Kanser Tarama Tır’ı bu kez Kaynaşlı’daydı. 

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) biriminde görevli personeller tarafından kanserinin risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri konularında bilgilendirmek, kanserden korunacak sağlıklı yaşam koşullarına yönlendirmek ve kanser taraması yapmak amacıyla, Kaynaşlı’da mobil kanser tarama aracı ile sağlık taraması gerçekleştirildi.

Kaynaşlı İlçe Devlet Hastanesi Bahçesine konuşlandırılan mobil kanser tarama aracı hizmetine ilişkin bilgilendirmelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, vatandaşların bu hizmeti ayaklarına götürerek sağlık taraması yaptıklarını belirtip “Amacımız toplumda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalar yaparak halkımızı bilinçlendirmek ve hastalığa erken tanı koyup erken tedaviye başlayarak, kansere bağlı ölümleri azaltmak” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: h6medya 

21 0