MASALLARIN BÜYÜLÜ DÜNYASINI KEŞFETTİLER

28 Şubat 2024

26 Şubat Dünya Masal Anlatma Günü sebebiyle Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünce “Evvel Zaman İçinde Masal Projesi” kapsamında düzenlenen etkinlikte anaokulu öğrencilerine masal dinletisi gerçekleştirildi.

Masallar, yüzyıllardır insanların hayal gücünü canlandıran, eğlendiren ve öğreten öykülerdir. Her yıl 26 Şubat’ta kutlanan Dünya Masal Anlatma Günü Düzce’de de etkinliklerle geçti. Masal anlatmanın önemini vurgulamak ve geleneksel hikaye anlatma geleneğini kutlamak amacıyla Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kütüphanesi’nde etkinlik düzenlendi.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Evvel Zaman İzinde Masal Projesi" kapsamında, proje koordinatörü Özge Çeltek liderliğinde, "Dünya Masal Anlatma Günü’nde, Namık Kemal Anaokulu öğrencileri ile birlikte "Masal Battaniyesi" adlı masal dinletisi gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Namık Kemal Anaokulu Okul Öncesi öğretmeni Reyhan Narin tarafından "Masal Battaniyesi" adlı masal okundu. Okul Öncesi öğretmeni Mukaddes Görün liderliğinde ise Ukulele eşliğinde "Karınca" adlı çocuk şarkısı çocuklarla birlikte söylendi.

Müzik atölyesi sonrasında öğrenciler, aileleriyle birlikte kütüphanede zeka oyunları ve boyama atölyelerine katılarak masalların büyülü dünyasını keşfetti.

Etkinliğe şube müdürleri Mustafa Kayrancıoğlu, Mustafa Terzioğlu, Tahsin Yaşar, okul idaresi, aileler ve öğrenciler katılım sağladı.

Etkinlik sonunda etkinliğe katılım sağlayan okul yönetimi ve öğretmenlere, Şube Müdürü Mustafa Kayrancıoğlu tarafından katılım belgeleri verildi.

Kaynak: h6medya 

47 0