KAPTAN ALTAY ALTUĞ KIZILAY ANAOKULU’NDAN BÜYÜK BAŞARI

28 Mayıs 2024

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından düzenlenen eko-okullar programı kapsamında yürütülen projeye iki yıldır üst üste katılan Kaptan Altay Altuğ Anaokulu “Yeşil Bayrak Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından çevre ve temizlik bilincinin artırılması için anaokul, ilkokul ve ortaokullarda her yıl denetleme yapılıyor.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından her yıl düzenli olarak projeyi iki yıl üst üste yürüten okullara verilen “Yeşil Bayrak Ödülünü” ise Düzce adına Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu Müdürü Nuray Eran Türedi ve Sancaklar İlkokulu Müdürü Naciye Yağmur aldı.

Ankara’da gerçekleştirilen ödül töreni, TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Turizm Eski Bakanı Doç. Dr. Abdülkadir Ateş ile Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları'nın katılımı ile gerçekleşti.

EKO OKULLAR PROGRAMI(YEŞİL BAYRAK) UYGULAMASI NEDİR?

Eko-Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak Ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. Ödülün geçerlilik süresi 2 yıldır bu sebeple ödülün her iki yılda bir yenilenmesi gerekir Eko-Okullar uzun verimli bir programdır. 

Programın uygulanması ile öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırır.

Kaynak: h6medya 

20 0