KAPANIŞ TOPLANTISI DÜZCE TSO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI

4 Haziran 2024

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvuru sahibi olduğu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından Teknik Destek Projesi kapsamında desteklenen “Düzce’deki Firmaların Avrupa Yeşil Mutabakatına Uyumu Projesi” kapanış toplantısı Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Düzce’deki Firmaların Avrupa Yeşil Mutabakatına Uyumu Projesi kapanış toplantısı, Düzce Ticaret ve Sanayi odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Meclis Başkanı Tanju Acar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Canpolat, Yönetim Kurulu Üyesi Özer Alpmen, Danışman Firma temsilcileri Birol Aslan ve Semih Yıldız ile projenin katılımcı firmalarının temsilcileri katıldı. 

Proje kapanış toplantısında konuşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, projenin yararlanıcı firmaları olan 10 şirketin Düzce’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer aldığını belirterek, projenin ne kadar önemli bir konu ihtiva ettiğine işaret etti. Projede yer alan tüm firmalara teşekkür eden Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, bu projenin örnek olmasını ve diğer sanayici üyelerin de bu belgelendirmeleri en kısa zamanda tamamlamalarını tavsiye ettiklerini de sözlerine ekledi. 

Toplantıda, projenin başından bu yana gerçekleştirilen faaliyetler özetlendi. Projede, Yeşil Mutabakat ve İklim Değişikliği konularında bilincin ve faaliyetlerin artması, sera gazı emisyonlarının hesaplanabilirliğini sağlamak adına envanter analizinin yapılıp, sera gazı azaltım faaliyetlerinin belirlenebilmesi için Yeşil Dönüşüm ve İklim Değişikliği ile Mücadele eğitimi verilerek süreç başlatılıp yürütüldü. Bu süreçte saha ziyaretleri, hesaplama ve raporlama faaliyetleri süresince firmalardan gelen sorular yanıtlanarak, firmaların sera gazı emisyonları ve iklim değişikliği konularında bilincin artması sağlandı.

Toplantının son bölümünde Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Meclis Başkanı Tanju Acar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Canpolat, katılımcı firma yetkililerine ISO 14064-1 Kurumsal Karbon Ayak İzi Eğitiminin Katılım Belgelerini verdi.

Kaynak: h6medya 

13 0