HASTANE ÇALIŞANLARINA EĞİTİM

15 Şubat 2024

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi temizlik grubu çalışanlarına yönelik Tükenmişlik Sendromu ve Zor Duygular ile Baş Etme konulu eğitim verildi

Tükenmişlik insanlarla yüz yüze çalışan mesleklerde bireylerin insanlara karşı duyarsızlaşmaları, kendilerini duygusal yönden tükenmiş hissetmeleri, kişisel başarı ve yeterlilik duygularında azalma şeklinde kendini gösterir. Bu kapsamda Düzce Atatürk Devlet Hastanesi temizlik grubu çalışanlarına yönelik Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımızda görevli Psikolog Zeynep Alçelik Uran, Uzman Psikolog Hatice Günler ve Sosyal Çalışmacı Feride Selvi tarafından eğitim verildi.

Hastane eğitim salonunda eğitim birimi koordinasyonunda düzenlenen program ‘‘Tükenmişlik Sendromu ve Zor Duygular İle Baş Etme’’ başlığı altında gerçekleşti.

Gerçekleşen eğitimde “Asıl hedef tükenmişliği önlemek olsa da, tükenmişlik hissedilmeye başlandıktan sonra da gerek bireysel gerekse kurumsal çerçevede yapılabilecek pek çok şey söz konusudur. 

Unutulmamalıdır ki, tükenmişlik bir süreçtir ve bir gecede ortaya çıkan bir durum değildir. Bu nedenle sinyalleri doğru algılamak, farkındalık ve zamanında müdahale konusunda özellikle yöneticiler ve çalışanlara önemli görevler düşmektedir” gibi ifadelerle çalışanlar bilgilendirildi.

Kaynak: h6medya 

47 0