GÖLYAKA’DA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

23 Şubat 2024

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Gölyaka Toplum Sağlığı Merkezinde ilçede Sigara Bırakma Günü sebebiyle sigaranın zararları ve tütün ürünü kullananları bırakmaya yönlendirme konularında farkındalık etkinliği düzenlendi.

9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü sebebiyle Gölyaka’da farkındalık etkinliği düzenlendi. Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Gölyaka Toplum Sağlığı Merkezinde gerçekleşen etkinlikte; sigaranın zararları ve tütün ürünü kullananları bırakmaya yönlendirme konularında farkındalık oluşturulması amacıyla Gölyaka Belediyesi Sosyal Tesislerinde vatandaşlara yönelik sağlık taramaları ve bilgilendirmeler yapıldı. 

Bu kapsamda; vatandaşlarımıza sigaranın zararları ve bırakmanın faydaları anlatıldı. Ekipler tarafından sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara Sigara Bırakma Polikliniği ve ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı tanıtılmış ve hizmet almaları için yönlendirmeler yapıldı.  

Etkinlik kapsamında ekipler tarafından, vatandaşların kan glukozgölyal düzeyi ölçümü, kan basıncı ölçümü, karbonmonoksit ölçümü yapılmış olup, ihtiyaçları doğrultusunda broşürler dağıtıldı.

Öte yandan vatandaşlara, Akciğer Kanserinin en önemli nedeni olan sigarayı bırakmak için; il genelinde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bıraktırma Polikliniği hizmet vermekte olup, ayrıca ALO 171 Sigara Bırakma Hattı 7/24 esasına göre çalıştığı hatırlatıldı.

Kaynak: h6medya 

43 0