GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT

13 Mart 2024

Düzce Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta senaryo gereği merkez üssü Gölyaka olan 5.9 büyüklüğünde sarsıntı yaşanması sonrasında çök-kapan-tutun taktiği gerçekleştirildi.

Deprem afetinde karşılaşabileceğimiz olası olası riskler ile mücadeleyi öğrenmek ve tecrübe kazanmak amacıyla deprem tatbikatları il genelinde sürdürülüyor. 

Düzce Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) deprem öncesi ve sonrasında alınması gereken önlemleri Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulamalı olarak öğrencilere gösterdi.

Öğrencilerin depreme hazırlıklı olmaları için düzenlenen tatbikatta senaryo gereği merkez üssü Gölyaka İlçesi olan 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği, yaşanılan depremin ardından Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler, öğretmenler ve personeller çök-kapan-tutun taktiğini gerçekleştirdi.

Ardından bütün öğrenci, öğretmen ve personeller okulun içerisinde acil toplanma alanlarına çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı arama kurtarma ekibi (MEB AKUB) ekipleri ve gönüllü öğrencileri tarafından okulun bahçesine deprem çadırı kuruldu. 

Deprem nedeniyle oluşan hengâme merdivenlerden düşen öğrenci AFAD tarafından yeri tespit edildikten sonra vaka yerine görevlendirilen ekip tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılarak bekleyen acil yardım ambulansına ekipler tarafından taşınarak hastaneye sevk edilmek üzere teslim edildi.

Binanın en üst katında camda mahsur kalan diğer öğrenci ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Gerçeği aratmayan deprem tatbikatı sorunsuz ve başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Kaynak: h6medya 

41 0