GELECEĞE HAZIRLANACAKLAR

13 Şubat 2024

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ve Teknoloji Geliştiren bir Türkiye hedefine ulaşmak için Düzce Gençlik Merkezi sosyal medya hesabından okullarda Deneyap atölyeleri için başvuruların başladığını açıkladı.

Türkiye’nin yetenekli çocuklarının geleceğe hazırlandığı Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli Deneyap Teknoloji Atölyeleri kapsamında Düzce Gençlik Merkezi atölye tanıtımlarına başladıklarını duyurdu.

 Edirne’den Kars’a yurdun 81 ilinde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesinde on binlerce öğrenciye robotik ve kodlamadan nanoteknolojiye, tasarım ve üretimden yapay zekaya 11 farklı derste eğitim verilecek. Milli Teknoloji Hamlesinin dip dalgasını oluşturmaya aday gençler için 2024 başvurularının başladı.

Öte yandan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alan öğrenciler, teknoloji alanında almış oldukları eğitimleri, bilgi ve tecrübelerini kullanarak her eğitim sonunda proje şenliklerine katılabilcek. Bu şenliklerde öğrenciler özgüven kazanarak takımlarını kurup mentorleri eşliğinde ulusal ve uluslararası olmak üzere TEKNOFEST gibi yarışmalara da hazırlanıyor olacaklar.

11 farklı program başlığında 36 ay süren bu eğitimler öğrencilere tamamen ücretsiz olan atölyeler için son başvuru tarihi ise 25 Şubat Pazar günü olarak açıklandı.

 

Kaynak: h6medya 

50 0