ÇİFTÇİLERE SERA YENİLEME ÜCRETİ

21 Şubat 2024

Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından "Alternatif Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında çiftçilerin rüzgar, fırtına vb. gibi nedenlerde yıpranan sera örtülerinin yenilenmesi ve atıl seraların üretime kazandırılması amacıyla başlatılan proje için son başvuru tarihi açıklandı.

Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce, 2024 yılı için Yatırım  Programında Tarım-Bitkisel  Üretim sektöründe yer alan "Bitkisel  Üretimi  Geliştirme Projesi’nin alt projesi olan "Alternatif  Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında çiftçilerin rüzgar, fırtına vb. gibi nedenlerde yıpranan sera  örtülerinin  yenilenmesi  ve  atıl  seraların  üretime  kazandırılması amacıyla proje geliştirildi.

Müdürlükçe hazırlanan projede “Düzce İli Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi" 18 dekar alanda (75 adet 240 m2 serada) yüzde 50 Bakanlık yüzde 50 Çiftçi katkısı ile tüm il genelinde uygulanacağı bildirildi.

Müdürlük tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, projeden yararlanmak isteyen üreticilerin İl ve İlçe Müdürlüklerine 4 Mart Pazartesi gününe kadar başvuru yapmaları gerektiği aktarıldı. 

Bu kapsamda çiftçilerde aranan özellikler ise şöyle belirtildi; 

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

-Kamu kurum ve kuruluşlarında ücretli çalışan olmamak.

-Alt ve üst limitleri "Proje Uygulama Komisyonu" tarafından belirlenecek mevcut bir seraya sahip olmakla beraber  örtüsü  olmadığı  için  üretim  yapamamak  veya  örtüdeki  aşırı yıpranmadan dolayı sınırlı üretim yapmak.

-Örtü Altı Kayıt Sistemi'ne (ÖKS) kayıtlı  olmak  veya  hibe  sözleşmesi  öncesinde  kayıt yaptırmayı taahhüt etmek. (Proje başvurusu yapan çiftçilerin proje uygulayacakları arazi için eşleri adına yaptırılmış güncel ÖKS belgeleri o belgede belirtilen ada parsel ile aynı ise tekrar ÖKS belgesi istenmez.)

-Daha önce aynı konuda Bakanlık desteklerinden yararlanmamış olmak 

İstenecek belgeler ise şu şekilde; 

-Başvuru dilekçesi

-Kimlik belgesi

-(Varsa) Örtü Altı Kayıt Belgesi (Kendisi veya eşi adına)

-(Varsa) Şehit yakını, gazi, engelli belgesi.

-(Varsa) Resmi kurumlarca düzenlenen "tarımsal üretim" konusunda aldığı eğitimleri gösterir belge.

-Hibe Sözleşmesi

-Başvuru aşamasında taahhüt etmiş ise Örtü Altı Kayıt Belgesi sureti.

-Yatırım yerinin mülkiyetinin çiftçiye ait olduğuna dair güncel tapu kaydı. (Hisseli tapuda, yatırım yeri kadar hisseye sahip olanlar mülkiyeti kendisine ait kabul edilir.)

-Yatırım yeri kiralık ise en az 5 (beş) yıllık kira kontratı.

-İlan tarihini  takiben  İl/İlçe  Müdürlüğü'nce  belirlenecek  süre  içerisinde,  yüklenici  firmaya kimlik bilgileri ve proje adı belirtilerek katkı payı yatırıldığına dair belge olarak açıklandı.

Kaynak: h6medya 

54 0