ÇİFTÇİLERE DESTEK PROJESİ

9 Şubat 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı Düzce İl Müdürlüğü tarafından, il genelinde kaba yem üretiminin arttırılması amacıyla Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere en az yüzde 25 yonca tohumu temini projesi başlatıldı.

Düzce’de tarımı arttırmak için çiftçilere yönelik destek projelerine bir yenisi daha eklendi. 

Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi kapsamında il genelinde kaba yem üretiminin arttırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Düzce İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere destek projesi başlatıldı.

Düzce İl Özel İdaresine aktarılan ödenek ile 2024 yılı bahar ekim döneminde ekilmek üzere çiftçi katkılı en az yüzde 25 yonca tohumu temini projesi başlatılacak.

Proje ile 800 dekar alanda tüm il genelinde çiftçi bazında en az 2 dekar alanda uygulanması planlanan projeyle yine en az yüzde 25 Çiftçi Katkılı olarak gerçekleştirileceği bildirildi.

Müdürlük sosyal medya hesabından açıklanan projede;

Bakanlık tarafından uygulanan tarımsal desteklemelerden yararlanamayan üreticiler ile çeşitli nedenlerle ÇKS' ye kayıt yaptıramayan üreticiler, düşük gelirli, küçük ölçekli, girdi maliyetleri nedeniyle üretim yapamayan üreticiler, kendine ait ya da kiraladığı atıl, boş arazi üzerinde üretimde bulunacak yeni üreticiler, sermayesi olmayan üretime devam etmekte zorluk çeken, üretimden çekildiği, muhtarlıklarca tespit edilen üreticiler, kadın veya genç çiftçiler ile organik tarım ve iyi tarım uygulamaları yapan üreticiler, projenin uygulandığı köy/mahalle, ilçe ya da ilde ikamet eden üreticiler, daha önce projeden yaralanmamış olan üreticiler, boş bırakılan, atıl durumda bulunan ve nadasa bırakılan araziler, bir önceki üretim yılında üzerinde yonca ekilişi olmayan parseller, öncelikli olacakları belirtildi. 

Müracaatların fazla olması durumunda ise yukarıda belirtilen kriterler dikkate alınarak projede yer alacak çiftçiler belirleneceği aktarıldı.

Öte yandan açıklamada il ve ilçe müdürlüklerine yapılacak olan başvurunun son tarihi 16 Şubat Cuma günü olduğu belirtildi.

Kaynak: h6medya

54 0