ÇİFTÇİLERE ÇELTİK TOHUMU DAĞITILDI

20 Nisan 2024

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi kapsamında Düzce’de Konuralp pirincinin üretimini artırmak ve çiftçilere destek olmak amacıyla, çeltik tesisinde düzenlenen törenle üreticilere tohum dağıtımı yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi kapsamında Konuralp pirinci üretimini artırmak amacıyla çiftçilere çektik tohumu dağıtıldı.

Düzce İl Özel İdaresi Çeltik Tesisi’nde düzenlenen Çeltik Tohumu Dağıtım Töreni’ne Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç, İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

“Üreticilerimizin bereketli ürün almalarını temenni ediyoruz”

Programda konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, çiftçilerimize yönelik Bakanlık ve İl Özel İdare kaynaklarıyla tarımsal desteklerin devam edeceğini belirterek, “Orta vadede çeltik tarımında ekim alanı ve rekolte artışını hedefliyoruz. Destek amacıyla dağıttığımız çeltik tohumlarından üreticilerimizin bereketli ürün almalarını temenni ediyoruz” ifadesinde bulundu.

“Tohum bizden, üretim çiftçilerimizden”

Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ise, “Çiftçilerimizin tarım arazilerini doğru ve verimli bir şekilde değerlendirerek, tarihi 1800'lere dayanan Konuralp Pirincimizin mutfaklara daha fazla girmesini sağlamaktır. Üreten çiftçilerimize her zaman destek olan ve olmaya da devam eden İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ve İl Özel İdaremize de özellikle teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından program kapsamında çeltik tohumları çiftçilere dağıtıldı. Ardından çeltik üretim tesisinde incelemeler yapıldı.

Kaynak: h6medya 

15 0