BURADA SUÇLU KİM?

13 Şubat 2024

Düzce Belediyesi’ne ait uğur böceği adı verilen otobüsler, kapasitesinin küçük olmasından dolayı vatandaşların yoğun şikayetine maruz kalıyor. Ulaşımı kolaylaştırmak adına atılan bu adım vatandaşla otobüs şoförlerini sürekli karşı karşıya getiriyor. Son olarak bir gerginlik de bebek arabasıyla otobüse binmek isteyen anne ile şoför arasında yaşandı…

Düzcelilerin ulaşım keşmekeşi bitmiyor. 2020 yılında Uğur Böcekleri adıyla Düzce Belediyesi Ulaşım A.Ş bünyesine alınan milyonluk otobüsler, küçük olması sebebiyle vatandaşların tepkisine yol açmıştı. İş çıkışı evlerine giderken otobüslerin yetersiz olmasından dem vuran vatandaşlar küçük otobüslerin yerine daha büyüklerinin getirilmesinin gerekli olduğunu belirtiyordu.

Otobüs şoförlerinin, kapasitesi dışında yolcu aldıkları için hastalıklara da davetiye çıkarttığını belirten vatandaşlar bu soruna çözüm bulunamamasından şikayetçi.

Suçlu kim: Bebek arabalı anne mi, şoför mü?

En çok sorunu bebeğini bebek arabasında taşıyıp otobüs kullanmak zorunda kalan anneler yaşıyor. Son olarak haber merkezi ekibimizin şahit olduğu bir olayda bebek arabasıyla otobüse binmek isteyen anneyi otobüse almak istemeyen şoför, “ya bebek arabasını kapatırsın ya da seni otobüse almam” gibi çirkin bir üslupta bulundu.

Yaşanan olay ise “Burada suçlu kim?” sorusunu gündeme getirdi. Bebek arabasıyla otobüse binmek isteyen anneyi uyaran şoförün tavrı mı, yoksa kapladığı hacim pahasına otobüse binmek de ısrar eden anne de mi?

Vatandaşlara karşı yardımcı olmaktansa terslemeyi tercih eden bazı otobüs şoförlerinin, yolculara karşı olan tavırları ve zaman zaman münakaşaya giriyor olması da şikayet ve eleştirilere neden oluyor.

 

Kaynak: h6medya

43 0