BELEDİYE İŞİNİ DÜZGÜN YAPSIN

23 Şubat 2024

Düzce Belediyesi tarafından kazaların önüne geçmek amacıyla yapılan hız kesicilerin kırık dökük olması sürücüleri canından bezdirdi. Bir kasis ne kadar kötü yapılabilirse o kadar kötü yapan belediye, göstermelik işlerden bir an önce vazgeçmeli.

Düzce’de trafik yoğunluğunun fazla olduğu birçok cadde ve sokağına, özellikle kazaları önlemek amacıyla çok sayıda hız kesici çalışması yapıldı.

Düzce Belediyesi tarafından vatandaşlardan gelen talep üzerine yapılan hız kesiciler trafik canavarlarını bir nebze de olsa yavaşlatmayı başardı.

Ancak yapılan işin düzgün olmaması bu kez sürücüleri canından bezdirdi. Hız kesici kasislerin özellikle kırık dökük ve aşırı yüksek olması hem araçların lastiklerine hem de ön aksamına zarar vermesi “Bir iş bu kadar göstermelik yapılır!” eleştirilerini de gündeme getirdi.

Yapılacak her iş bir amacı olduğu için yapılır... Gerek maddi ve yaralamalı, gerekse ölümlü kazaların önüne geçmek amacıyla bir hız kesici uygulaması yapılacaksa bu amaca uygun şekilde ve vatandaşın konforu düşünülerek yapılmalı.

Beyciler Mahallesi 1595. ve 1596. Sokak üzerindeki kasisler de tam olarak bu mantıkla yapılmış. Hız kesiciyi fark eden sürücü, yavaşlamayı mı yoksa aracına zarar vermeden nasıl karşıya geçeceğini mi düşünmeli karar veremiyor.

Kaynak: h6medya 

49 0