BAKAN YERLİKAYA İLK 5 SÜRÜCÜ KUSURUNU AÇIKLADI

17 Nisan 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 9 günlük bayram süresi boyunca meydana gelen trafik kazalarında 5 sürücü kusurunun ön plana çıktığını açıkladı. Bunlardan yüzde 39,3’lük kusur oranı ile araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmayan sürücüler olduğuna dikkat çeken Bakan Yerlikaya, sürücüleri trafik kurallarına harfiyen uymaları konusunda uyardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarındaki ilk 5 sürücü kusurunu mercek altına aldı.

Bakan Yerlikaya ortaya çıkan tabloyu şöyle özetledi:

“Birinci sırada ‘Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak’ yer alıyor. Bu kusur oranı yüzde 37,3. İkinci sırada, ‘Kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak’ var. Bu kusur oranı yüzde 15,1. Üçüncü sırada ise ‘Şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak’ geliyor. Bu kusur oranı ise yüzde 11,6. Dördüncü sırada ‘Arkadan çarpma’ bulunuyor. Bu kusurun oranı yüzde 9,4. Son olarak beşinci sırada ise ‘Dönüş kurallarına uymamak’ yer alıyor. Bu kusurun oranı ise yüzde 7,9.”

Kaynak: h6medya 

14 0