ARA TATİLLE BİRLİKTE YOLLARDA YOĞUNLUK BAŞLADI

5 Nisan 2024

Bugün itibariyle başlayarak 9 gün sürecek olan bayram tatili için yollarda trafik yoğunluğu başladı. Ekipler tarafından gerekli tedbirlerin alınması ile birlikte, özellikle yola yorgun çıkılmaması, trafik kurallarına yüksek düzeyde uyulması noktasında sürücülere büyük görev düşüyor.

Ramazan Ayının son günlerini yaşamamız ve 10 Nisan Çarşamba günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı öncesi Türkiye genelinde bugün itibariyle 9 günlük ara tatil başladı.

Öğrenciler için okullar, memurlar için kurumlar tatil olunca bayram için memleketine ya da tatile gitmek isteyen vatandaşlar yollara koyuldu.

Bu kapsamda bayram trafiği nedeniyle yoğunluğun yaşanacağı öngörüsüyle harekete geçen emniyet, jandarma ve karayolları ekipleri Anadolu Otoyolu ve Bolu Dağı’nda vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması adına gerekli tedbirleri almaya başladı. Valilikler de ise tedbirlerin alınması ve uygulanması konusunda geniş kapsamlı toplantılar yapıldı.

Özellikle olası kazaların yaşanmaması, can kayıplarının meydana gelmemesi, bayramda hiçbir ailenin canının yanmaması için sürücülere büyük görev düşüyor.

Öte yandan yollara uykusuz ve yorgun çıkılmaması, yine sürücülerin trafik kurallarına uyması ve tüm yolcuların emniyet kemerlerini takıyor olması büyük önem arz ediyor.

Kaynak: h6medya 

28 0