103 YILLIK TARİH

12 Mart 2024

Düzce Valisi Selçuk Aslan, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı’nın yıl dönümü için kutlama mesajı yayımladı.

Mehmet Akif Ersoy tarafından 12 Mart 1921’de ordu için İstiklal Marşı’nın yazılışının üzerinden 103 yıl geçti. Düzce Valisi Selçuk Aslan da Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı’nın yıl dönümü için kutlama mesajı yayımladı.

“Türk milletinin hürriyet ve onur mücadelesinin sembolü”

Vali Aslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kahraman ordumuza ithafen kaleminden dökülen bu şiir, milletimizin kahramanlık destanını yansıtan eşsiz bir şaheserdir. İstiklal Marşı, Türk milletinin hürriyet ve onur mücadelesinin sembolü olarak tarihe geçmiştir. Büyük Önder Atatürk'ün liderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu kararı, milletimizin vatanı için verdiği kutsal mücadelenin ve istiklal aşkının bir ifadesidir. Vatan şairimiz Mehmet Akif’in bu mümtaz eserinin her mısrasında Türk Milleti'nin kahramanlık öyküsü saklıdır.”

“Türk milletinin hürriyet sevdasını en güzel şekilde ifade etmiştir”

Vali Aslan mesajına şöyle devam etti;

“Mehmet Akif, "O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir, o günleri yaşamak lazım, o şiir artık benim değildir, o milletimindir.” diyerek bu eşsiz şiirini aziz Türk Milleti'ne hediye etmiştir. Millet tarihimizin en dar zamanlarının yaşandığı o karanlık günlerde Mehmet Akif Ersoy'un bu anlamlı eseri, doğacak şafağın bir muştusu olarak Türk milletinin hürriyet sevdasını en güzel şekilde ifade etmiştir. Bugün, İstiklal Marşı'nı okurken, milletimizin kahramanlıklarını ve mücadele azmini hatırlıyor, geleceğe umutla bakıyoruz. Bu kutlu eser, Türk milletinin istiklal sevdasının ebedi simgesi olarak her zaman gurur kaynağımız olacaktır.”

Bu özel gün vesilesiyle, Kurtuluş Savaşımızın baş komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, hatıraları önünde tazimle eğiliyorum.”

 

Kaynak: h6medya 

47 0